Direct contact? Bel: 085 - 05 300 31

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het huren van een auto bij Janssen van Kouwen Autoverhuur? Neem dan eens een kijkje in deze veelgestelde vragenlijst. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Kan ik een reservering annuleren?

Indien u zich genoodzaakt voelt om een reservering te annuleren door onvoorziene omstandigheden, dan kunt u de afmelding alléén per e-mail doen. Telefonisch kunnen wij géén annuleringen verwerken. De annulering dient minimaal 24 uur voor aanvang van de reservering bij ons binnen te zijn. Indien dit niet het geval is, zijn wij genoodzaakt om annuleringskosten ten hoogste van de 50% van het verhuurtarief bij u in rekening te brengen.

Kan ik pech zelfstandig laten oplossen?

Ja, maar niet zonder overleg met JVK Autoverhuur. Let op! De kosten die worden gemaakt zonder overleg worden niet vergoed.

Wie kan ik bellen in geval van schade of pech?

Bij pech of schade na kantooruren kunt u contact opnemen met JVK Autoverhuur Europe Assistance op telefoonnummer 088-8778054. Uiteraard kunt u binnen de kantoortijden contact opnemen met ons op telefoonnummer 035-5288853.

Waar laat ik de sleutels na sluitingstijd?

U kunt de sleutels kwijt in de daarvoor speciaal geplaatste sleutelkluis naast de entree van de vestigingen. Maar let op! Controleer na gebruik of de sleutels uit de draaischijf verdwenen zijn, u blijft aansprakelijk bij nalatigheid hiervan!

Op onze vestiging in Amsterdam Zuidoost in het alleen mogelijk om binnen openingstijd de sleutel terug te brengen. ( tot 17.30 uur of de volgende ochtend tussen 07.30 - 08.00 uur )

Wat zijn de ophaal- en terugbrengtijden rond feestdagen?

Voor het weekend en de zaterdagverhuur kunt u het voertuig halen op zaterdag vanaf 9.00 uur. Bij beschikbaarheid kan het voertuig op vrijdag tussen 16.45 en 17.15 uur al worden opgehaald. Wij adviseren u daarvoor op vrijdagmiddag vooraf te bellen of de auto al aanwezig is.

Wij zijn gesloten op de onderstaande feestdagen:

  • 2e Paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e Pinksterdag
  • 1e Kerstdag
  • 2e Kerstdag
  • Nieuwjaarsdag
Wat zijn de ophaal- en terugbrengtijden rond het weekend?

Voor het weekend en de zaterdagverhuur kunt u het voertuig halen op zaterdag vanaf 9.00 uur. Bij beschikbaarheid kan het voertuig op vrijdag tussen 16.45 en 17.15 uur al worden opgehaald. Wij adviseren u daarvoor op vrijdagmiddag vooraf te bellen of de auto al aanwezig is.

Tot nader bericht zijn wij op onze vestiging in Amsterdam Zuidoost gesloten. Autoverhuur is alleen mogelijk van Maandag t/m Vrijdag.

Moet ik bij terugkomst na sluitingstijd later langskomen om af te rekenen?

Nee, daarvoor hoeft u niet terug te komen. Wij hebben bij u vertrek een geschatte huur- en waarborgsom bij de creditmaatschappij laten reserveren. Na terugkomst zullen wij in overleg met u het juiste bedrag aan de creditmaatschappij doorgeven. Bij een pintransactie zal het verschil tussen borgsom en factuurbedrag aan u worden overgemaakt.

Wat is de waarborg en op welke wijze kan ik deze voldoen?

Bij aanvang van de huur dient de borgsom voldaan te worden. Borgbetaling kan uitsluitend geschieden d.m.v. pin of een door ons geaccepteerde creditcard.( Visa/Mastercard, American Express accepteren wij helaas niet) Contant geld is daarin ook niet mogelijk. De waarborg bestaat uit het eigen risico bedrag vermeerderd met de huursom. Deze huursom bestaat uit de te verwachten huurprijs, de verwachte extra kilometerprijs, de eventuele premie verlaging eigen risico, de eventuele verzekeringspremie en het brandstofverbruik met een minimum van € 350,-.

De totale eindfactuur wordt achteraf met borgsom verrekend. Bij een pin betaling wordt het restantbedrag binnen 2 werkdagen teruggestort, bij een creditcard reservering worden de kosten van de reservering geincasseerd.

Moet de huurwagen schoon worden teruggebracht?

De huurwagen moet van binnen schoon worden afgeleverd. Van buiten is het niet nodig om deze schoon te maken.

Van wanneer tot wanneer loopt de "Huur 'm per uur actie"?

Een uur een bedrijfswagen huren kan uitsluitend a la minute en is dus niet te reserveren. Ook geldt deze actie uitsluitend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur.

Moet de huurwagen volgetankt worden teruggebracht?

Auto’s dienen weer met volle tank ingeleverd te worden. Wanneer het voertuig niet afgetankt wordt ingeleverd, zullen de aftankkosten worden doorbelast naast de getankte brandstof.

Lopen extra's en verhuisproducten die ik erbij huur tijdens de huurdagen mee voor dezelfde periode?

Ja, de huur van extra’s en verhuisproducten gaan tegelijkertijd met het ophalen van de auto in.

Mag ik met de huurauto naar het buitenland?

U mag met de huurauto naar het buitenland. U dient dit aan te geven tijdens het reserveren. Wanneer u met de huurauto naar het buitenland gaat wordt hier € 10,- per dag voor berekend (bij meer dan 7 dagen, € 6,-), i.v.m. de pechhulp en vervangend vervoer in het buitenland.

Kan ik een voertuig bij het andere filiaal inleveren dan waar ik hem opgehaald heb?

JVK Autoverhuur heeft naast de verhuurvestiging in Huizen ook vestigingen in Naarden, Amsterdam en Hilversum. Voor wat betreft de zogeheten One-Way-Rental kan dat. Dit echter op basis van beschikbaarheid en in overleg met filiaal Huizen. Hiervoor wordt een extra dag huur in rekening gebracht.

Is gebruik door een ander toegestaan?

Het gebruik door een ander is toegestaan als u dit bij het reserveren heeft besproken. De tweede chauffeur moet in bezit zijn van de juiste papieren, heeft de toegestane leeftijd en aan hem of haar is bekend onder het door de huurder eerder getekende contract te vallen. De tweede chauffeur dient wel zijn rijbewijs te tonen op de vestiging.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig om een bestelauto te huren?

Voor de bestelauto’s is rijbewijs B voldoende (het normale rijbewijs).

Hoelang duurt een huurdag voor huurauto's?

Een huurdag is een kalenderdag en loopt van 08.00 uur tot de volgende morgen 08.00 uur. De minimale huurperiode is één dag.

Zijn alle huurtarieven inclusief 21% BTW?

Alle genoemde huurtarieven zijn inclusief 21% BTW, inclusief 100 vrije kilometers per dag en exclusief brandstof.

Moet ik de brandstof zelf betalen als ik binnen de vrije kilometers blijf?

Ja, u moet te allen tijde de brandstof zelf betalen.

Welke leeftijd moet ik hebben om een voertuig te kunnen huren?

Voor het huren van een voertuig geldt er een minimum leeftijd van 21 jaar. Voor bestuurders die korter dan 1 jaar in bezit zijn van hun rijbewijs geldt een niet afkoopbaar eigen risico van € 750,-.

Hoe lang moet ik in het bezit zijn van een rijbewijs voor ik kan huren?

JVK Autoverhuur hanteert geen minimum periode voor het in het bezit hebben van een rijbewijs.

Home > Veelgestelde vragen